Laatste nieuws

Sport en blessures, te vaak hand in hand.

Plezier hebben in je sport geeft zoveel meer dan alleen een wedstrijduitslag. Beweging, passie, kameraadschap, uitdaging en grenzen proberen te verleggen maken een sport mooi. En de sportvereniging zorgt er voor dat we dat in een groter verband kunnen doen en vormt daarmee een essentieel onderdeel van onze maatschappij.
Helaas gaat het ook wel eens mis. Indien je je grenzen opzoekt, kan het zijn dat woorden als te veel, te snel, te vroeg van toepassing worden. Een blessure kan dan het gevolg zijn. Frustratie, teleurstelling en had ik maar... zijn de emoties en gedachten die volgen.
Er is behoorlijk wat kennis over het kunnen voorkomen van blessures. Op individueel niveau - wat doet leeftijd, lichaamsbouw, eerdere blessures? En op groepsniveau – samenstelling, motivatie, niveauverschillen.
Praktijk voor Fysiotherapie Ronald Korsten biedt voor sportverenigingen kosteloos een presentatie aan. Deze kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een trainersbijeenkomst. De presentatie is voor iedere blessuregevoelige sport van toepassing en wordt sportspecifiek gemaakt afhankelijk van de doelgroep.
Mocht u als vereniging geïnteresseerd zijn, kunt u contact opnemen via info@fysioronaldkorsten.nl.

Per 24 april gaat Marieke Brandts met zwangerschapsverlof. Haar uren worden overgenomen door Ties Basten en Wout van Paassen.

Terug naar homepage

 

 

Laatste nieuws