Ronald Korsten (M.Sc.)

Ronald Korsten is fysiotherapeut en is daarnaast  manueel therapeut. In 2011 heeft hij bovendien zijn masterstudie in deze specialisatie doorlopen.

Ronald heeft zich verder gespecialiseerd in de behandeling van een tenniselleboog / tennisarm. Voor deze lastige aandoening wordt gebruik gemaakt van een binnen de fysiotherapie niet gebruikelijke behandelmethode.

Ook voor een hielspoor is door Ronald een nieuwe behandelmethode ontwikkeld. De aanpak lijkt op de hierboven genoemde tenniselleboogbenadering. Daar waar andere collega's soms niet eens meer aan een behandeling van een hielspoor beginnen (!), ziet Ronald juist wél mogelijkheden (en de uitdaging) om hier adequaat mee aan de slag te gaan. 

Samen met Jeannette Korsten is Ronald maatschapslid van de praktijk. Tevens is Ronald binnen onze praktijk (samen met Leonie Janssen en Marieke Schoenmakers) stagebegeleider voor studenten fysiotherapie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Ronald is tevens Adviseur Arbeid en Gezondheid / bedrijfsleider voor TIGRA Sint Anthonis.

Het inloopspreekuur op maandag en vrijdag (08.00-08.45u) wordt in principe door Ronald gedaan.

ronald@fysioronaldkorsten.nl

Ronald Korsten (M.Sc.)

Leonie Janssen

Leonie Janssen is één van onze twee sportfysiotherapeutes. Via individuele en groepstrainingen weet zij met gevarieerde oefenstof een optimaal programma samen te stellen. Hardlopen  en kickboksen zijn haar passie. Maximale inzet voor een optimaal resultaat is waar Leonie voor gaat.

Leonie voert ook de tenniselleboogbehandelingen uit waar onze praktijk bekend om staat. Daarnaast is ze dé specialiste voor schouder- en knierevalidatie. Leonie heeft ondermeer de opleiding Fisioscissione én Dry-Needling gedaan.

Evenals Ronald Korsten is Leonie stagebegeleider binnen onze praktijk voor studenten fysiotherapie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. 

Leonie is tevens als Adviseur Arbeid en Gezondheid werkzaam voor TIGRA Sint Anthonis.

Zij is werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag.

leonie@fysioronaldkorsten.nl

Leonie Janssen

Ingrid Heinemans

Na haar opleiding tot fysiotherapeute heeft Ingrid de driejarige vervolgstudie kinderfysiotherapie gevolgd in Nijmegen.

Een kinderfysiotherapeute kan nauwkeurig vaststellen of de motorische ontwikkeling van een kind vertraagd of afwijkend verloopt. De eventueel volgende behandeling wordt nauwkeurig aangepast aan het ontwikkelingsprofiel van het kind en aan de specifieke hulpvraag.

Als kinderfysiotherapeute heeft Ingrid zich gespecialiseerd in de schrijfmotoriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pengreep, houding en automatiseren van het handschrift. Kijk voor nadere informatie even op deze folder.

Indien u twijfelt over het bewegingsgedrag bent u vrij om met uw kind een afspraak bij Ingrid te maken. Met behulp van screeningsinstrumenten (zoals de BSID-2 en de Movement ABC-2) kan een motorische achterstand objectief in kaart worden gebracht.

Ingrid is ook als algemeen fysiotherapeute in onze praktijk werkzaam. De tenniselleboog- en hielspoorbehandelingen worden ook door haar uitgevoerd. Daarnaast is Ingrid (net als Maarten en Paul) ook fascia-therapeute. 

Zij is werkzaam op maandag en donderdag.

ingrid@fysioronaldkorsten.nl

Ingrid Heinemans

Marieke Brandts

De vraag naar efficiënte oefen- en trainingsprogramma's neemt verder toe. Revalidatie en fysiofitness zijn bij ons maatwerk. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft Marieke Brandts - Schoenmakers sinds 2013 de specialisatie van sportfysiotherapeute.

Marieke heeft als fysiotherapeute én ALO'er (Academie Lichamelijke Opvoeding) ruime ervaring met het geven van groepslessen, o.a. bij een basisschool en de plaatselijke turnvereninging (TIOS). Marieke werkt bij ons op maandag, dinsdag en donderdag.

Ivm zwangerschapsverlof is Marieke van 24 april t/m 27 augustus niet in onze praktijk aanwezig.

marieke@fysioronaldkorsten.nl

Marieke Brandts

Meike vd Heuvel (M.Sc.)

Meike is algemeen fysiotherapeute met een universitaire opleiding - Master in Science. Ondermeer de patiënten met hart- en longklachten hebben haar speciale interesse. Ook mensen met zogenaamde 'etalagebenen' (claudicatio intermittens) zijn bij haar aan het juiste adres voor een training op maat. Daarnaast heeft Meike een brede interesse binnen ons vak. Met haar enthousiasme weet ze patiënten optimaal te motiveren en begeleiden. Haar kennis betreffende 'Motivational Interviewing' komt daarbij goed van pas.

Meike is onze contactpersoon voor de regionale ketenzorg en is aangesloten bij Fyne-werkgroep Claudicatio Intermittens. Ook geeft ze les aan de opleiding fysiotherapie Fontys in Eindhoven.

Meike werkt bij ons op maandag en vrijdag.

meike@fysioronaldkorsten.nl

Meike vd Heuvel (M.Sc.)

Maarten Knaapen

Maarten heeft een brede ervaring binnen de fysiotherapie, onder meer als manager en psychosomatisch fysiotherapeut in een reïntegratie-bureau en een psychotherapeutische behandelkliniek. Daarnaast was hij in seizoen 2014-2015 trainer/coach van de hockey-dames 1 van Tegelen (THC). We hebben hem afgelopen tijd leren kennen als een betrokken collega met een brede kennis binnen de fysiotherapie.

Een specialisatie van Maarten is Dry-Needlingtherapie. Daarnaast is Maarten de enthousiaste initiator van de Fasciatherapie voor onze praktijk. Hij is werkzaam op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

maarten@fysioronaldkorsten.nl

Maarten Knaapen

Jeannette Korsten

Van maandag t/m vrijdag (08.15-12.15 uur) is Jeannette onze telefoniste / receptioniste. Bijna alle in- en uitgaande berichten verlopen via haar. 's Middags hebben we voor de telefoon een antwoordapparaat aan staan. We streven er naar om zo snel mogelijk op uw telefoontjes of mailing te reageren.

Voor direct contact kunt u echter het beste vóór de middag bellen.

Jeannette is samen met Ronald maatschapslid.

Jeannette Korsten

Paul van der Slik

Paul is bij ons een breed inzetbare fysiotherapeut. Hij is zowel werkzaam in oefengroepen als in de één-op-éénsetting. Zijn werk wordt hoog gewaardeerd in de zogenaamde CQ-enquêtes (patiënttevredenheid) die door onze praktijk worden uitgezet. Evenals Maarten en Ingrid is Paul uitgebreid bekend met Fasciatherapie. Hij werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Het inloopspreekuur op woensdag (08.00-08.45u) wordt in principe door Paul gedaan.

paul@fysioronaldkorsten.nl

Paul van der Slik

Ties Basten

Ties is algemeen fysiotherapeut. Een enthousiaste collega met hoge patiënttevredenheidsscores. Bovendien een voetbalhart op de juiste plaats (Eindhoven ;-)  ). Hij werkt op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Binnen onze praktijk is Ties eerste aanspreekpunt richting nieuwe knieën en heupen.

ties@fysioronaldkorsten.nl

Ties Basten

Betty Schoenmakers

Betty is onze tweede receptioniste. Vooral bij afwezigheid van Jeannette zult u haar tegenkomen aan de balie.

Betty Schoenmakers

Wout van Paassen

Wout is de derde Master in Science in onze praktijk. Als universitair opgeleide fysiotherapeut heeft hij een kritische blik op wetenschappelijke publicaties en weet waar en wanneer de meest recente onderzoeksinformatie toe te passen is op de werkvloer. Zijn gedrevenheid voor het vak komt ook terug in zijn passie - wielrennen. Wout werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag.

wout@fysioronaldkorsten.nl

Wout van Paassen

Yvonne Hermans

Twee dagen per week wordt de praktijk administratief ondersteund door Yvonne Hermans. Zij heeft voorheen gewerkt als verpleegkundige en als kwaliteitsmedewerkster in de kraamzorg.

Yvonne werkt op maandag en donderdag.

Yvonne Hermans