De praktijk

In onze praktijk zijn tien fysiotherapeuten werkzaam. Bovengemiddelde kennis, invoelingsvermogen en gedrevenheid voor het vak zijn de criteria waar wij de collega's op selecteren. De specialisaties in onze praktijk zijn manuele therapie, oedeemtherapie, kinderfysiotherapie, handtherapie, oncologiefysiotherapie en sportfysiotherapie.

Voor revalidatie (na bijv. een knie-operatie) kunnen we gebruik maken van een toonaangevende oefenzaal met uitgebreide fitnessmogelijkheden.

Een specialiteit van onze praktijk is de behandeling van patiënten met een tennisarm / tenniselleboog. We gebruiken hiervoor een unieke methode die er toe leidt dat mensen uit heel Nederland onze praktijk weten te vinden. Via www.StopTennisarm.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Ook voor de behandeling van een hielspoor wijken wij af van het traditionele verhaal. Bij ons mag u direct weer starten met (gedoseerd) wandelen en zelfs hardlopen. Zonodig maken we gebruik van een shockwave-apparaat. Hier worden géén extra kosten voor in rekening gebracht. Ook voor  hielspoor hebben wij een eigen website ontwikkeld: www.StopHielspoor.com .

Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is zorg voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI is gericht op een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Zie de site van Zorginstituut Nederland voor nadere informatie. Binnen onze praktijk wordt het GLI-programma 'Slimmer' aangeboden.

We hebben de laatste jaren gemerkt dat steeds meer patiënten de moeite nemen om, vanuit plaatsen buiten ons directe werkgebied, de praktijk te bezoeken. De betrokkenheid en de inzet van onze fysiotherapeuten bij het verbeteren van het specifieke bewegingsprobleem worden dan ook door patiënten hoog gewaardeerd. We kunnen daarmee met recht spreken van een dorpspraktijk met een regionale allure. 

Met trots kunnen wij stellen dat we volledig voldoen aan de eisen die gesteld worden door het HKZ. Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Kijk hier voor onze Missie - Visie.

Indien u onder behandeling bent, zijn onze praktijkinformatiefolder en privacyverklaring van toepassing. Deze kunt u ook schriftelijk meekrijgen bij de balie. 

Echografie

Wij hebben in onze praktijk de beschikking over een echografie-apparaat. Deze wordt gebruikt om extra inzicht te krijgen welke weefsels betrokken zijn bij de klachten. Daarnaast is middels echografie beter in beeld te brengen in welk stadium van herstel het aangedane weefsel zich bevindt. Dit helpt bijvoorbeeld bij het kiezen van de juiste oefeningen. Bij gebruik van het echo-apparaat worden géén extra kosten in rekening gebracht.

Spreekuur ViaSana

Iedere derde maandag van de maand hebben wij in onze praktijk een gezamenlijk spreekuur met Chenelo Martijn van ViaSana. Hij is als Physician Assistant werkzaam en mag medische adviezen geven. Bij bijvoorbeeld twijfel of doorverwijzing gewenst zou kunnen zijn of bij vertraging in het herstel na een operatieve ingreep, kunnen we hem mee laten kijken en zijn advies meenemen in het verder te voeren beleid. Kijk voor meer informatie op deze pagina.