Tarieven

De fysiotherapietarieven zijn vrij te bepalen door de praktijkeigenaar. Bij gecontracteerde zorgverzekeraars is daarentegen sprake van een tarief dat is opgelegd door de zorgverzekeraar. Met de meeste zorgverzekeraars hebben we een overeenkomst getekend voor het contractjaar 2023.

Per 2023 hebben we echter géén overeenkomst met de moedermaatschappijen ASR (Ditzo, De Amersfoortse, Aevitae, Nedasco, Caresco, VPZ), DSW (Stad Holland en InTwente) en Caresco. 
Onderstaand geven we u aan waarom we met deze verzekeraars géén overeenkomst hebben en wat de consequenties zijn.

Jaarlijks krijgen wij aanbiedingen van zorgverzekeraars om een nieuw contract te tekenen voor het komende jaar. Door de zorgverzekeraars worden steeds weer nieuwe eisen gesteld rondom dossier- en praktijkvoering. De eisen worden steeds hoger en helaas... de tarieven stijgen naar verhouding niet mee. De afgelopen jaren heeft dit geresulteerd in fysiotherapiepraktijken die sluiten en salarissen van medewerkers die niet marktconform meegroeien. Steeds meer fysiotherapeuten zeggen het vak vaarwel en gaan op zoek naar een andere uitdaging. Ook zijn er praktijken die de behandeltijd voor hun patiënt structureel hebben gekort.

Om er voor te zorgen dat we de kwaliteit van werken, die wij gewend zijn, te kunnen garanderen, hebben we besloten om géén contract meer te tekenen met zorgverzekeraars ASR, DSW en Caresco (die ons dus een te laag tarief hebben aangeboden). Dit betekent dat wanneer u een polis hebt bij één van deze zorgverzekeraars, u bij behandeling een factuur krijgt met ons eigen praktijktarief. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar en zal waarschijnlijk maar deels vergoed gaan worden.

Een volledig overzicht van onze tarieven is in te zien in de praktijk. De tarieven voor de meest-voorkomende zittingen bij niet-verzekerde en niet-gecontracteerde zorg zijn voor 2023:

fysiotherapie € 39,50
1e zitting fysiotherapie (intake) € 49,50
manuele therapie € 46,00
kinderfysiotherapie € 48,90
toeslag voor aan-huisbehandelingen € 13,50